Skydning

Her kan du blandt andet læse om:
- Hvilke dicipliner tilbydes i JfS?
- Høreværn
- Udstyr i øvrigt
- Klasseinddeling
- Deltagelse i stævner
- Hvad koster det?

Hvor og hvad skyder man i JfS?

Du kan vælge mellem forskellige discipliner  - I sportsskydning gælder det først og fremmest om at lære teknikken og træne psyken. Skydning foregår altid på særligt godkendte skydebaner.
Vore 15m baner er beliggende i Gormshallen. Her har vi 10 helt nye og moderne standpladser med hæve/sænkeborde. Her skydes med gevær (kaliber 22), luftgevær og pistol. Her skyder vi i vinterhalvåret.
Om mandagen er der pistolskydning. Der trænes kl. 19:00 - 20:30.
Tirsdag og torsdag er der træning kl. 18:30 - ca. 21:00, og her skyder vi både med luftgevær og kaliber 22.Om sommeren skyder vi på Gadbjergs 50m baner i Tofthøj, og på 200m banerne i Vingsted.
Terrænskydning: Denne meget spændende form for skydning, hvor du endvidere får mange naturoplevelser, foregår mod mål på ukendte afstande. Ønsker du at vide mere om denne diciplin, bedes du kontakte en af bestyrelsesmedlemmerne.

Udstyr:

Vi har våben og høreværn, som du kan låne. Der behøves ikke andet for at skyde, idet du skyder i dit almindelige tøj. Hvis du beslutter dig for at gøre mere ud af skydning, er der er mulighed for at købe særligt skytteudstyr (jakke, handske, sko/støvler, benklæder o.lign.).

Høreværn:

Skudstøjen fra et cal. 22 våben ligger over den grænse, hvor der kan ske skader på det menneskelige øre.
Vi har derfor valgt at gøre det obligatorisk at anvende høreværn, når man skyder, eller når man er tilskuer til skydning.

Sikkerhed:

Som ny eller uerfaren skytte træner du aldrig alene, men er altid under opsyn af  erfarne instruktører. Alt foregår i faste, trygge og sikre rammer. 

Turneringer og stævner:

Enhver skytte vil have mulighed for at kunne deltage i venskabelige konkurrencer i andre skytteforeninger på lige fod med andre skytter. Da skydning i De Danske Skytteforeninger er inddelt i mange forskellige klasser, har du - selv som begynderskytte - chance for at vinde præmier og medaljer.

Klasseopdeling:

I alle skydearter er man opdelt i klasser - enten efter alder eller efter skydefærdighed. Skytter under 21 år opdeles i børne-, junior- og ungdoms-klasser. Skytter over 55 år kan vælge at indgå i veteranklassen.
Seniorskytter inddeles i klasser, efter hvor mange points de opnåede i gennemsnit det foregående år. Man vil således altid være placeret blandt jævnbyrdige.

Kontingent:

Vi giver nye interesserede skytter tilbudet om at prøve at skyde 3 gange, uden der skal købes medlemskort til foreningen. Man betaler kun for skiver og patroner. På den måde kan du stille og roligt få et indtryk af, om sporten er noget for dig. 
Når du er blevet medlem, kan du træne lige så meget - eller lige så lidt - som du vil. Du skal kun betale for patronerne.

Medlemskontingent for vinterhalvåret: 
kr. 125,00 for unge under 21 år.
kr. 175,00 når man er over 21 år.

    jelling-maskinforretning jelling-musikfestival Jelling-VVS DJS-Logo