Skydning

AUGUST 2016

NORDISK mESTER i 60 skud liggende

Redaktøren beklager den manglende opdatering af vores hjemmeside. Der er sket mange spændende ting, som burde have fundet vej hertil. Der er vundet flere Danmarksmesterskaber til vores klub, vi har deltaget i mange stævner både nær og fjern - nationale som internationale - og der er kåret klubmestre osv..

Det største der er hændt i klubbens lange historie, er dog Kristines præstation i denne sæson. Hun kan nu kalde sig Nordisk mester i 60 skud liggende for juniorer.

Foruden den individuelle titel var hun med på det danske juniorhold der ligeledes blev nummer et. 

Kristine Nordisk Mester 60 skud liggende. august 2016

 

marts 2013

Kristine er Danmarksmester på 15 m.

JFS Skydning har igen fået en Danmarksmester. 

Det blev til en spændende og nervepirrende weekend for Kristene, hvor hun skulle forsøge at forbedre sit resultat fra sidste års DM. Her sluttede hun på en 13. plads i finalen. Hovedskydningen lovede godt, for her skød hun 200 med 15 kryds-tiere. Selv var hun ikke helt tilfreds med næste runde. Også her skød hun fuldt hus, men "kun" med 10 kryds-tiere.
Med 400 point havde hun kvalificeret sig til at deltage i finalen sammen med 27 andre børneskytter, der også havde 400 point i de 2 første skydninger.

  1. var utrolig spændende at overvære som tilskuer. I opholdslokalet sad vi omkring 100 personer og fulgte løbende skytternes skud. Der var markering efter hvert enkelt skud - og pointene var med decimaler. En 10'er kunne således tælle alt mellem 10,1 og 10,9. Så jo bedre skud jo bedre resultat.
    Kristine havde mange rigtig gode skud, og på nær en enkelt talte de alle 10,5 eller derover. Så da alle de 28 skytters resultater var registret, var der ingen tvivl om Kristines 1. plads. Der var 0,5 point ned til nummer 2.

TILLYKKE MED DET FLOTTE RESULTAT!

 

18. marts 2012:

Anders er igen blevet Danmarksmester - 
denne gang på 15m.

Guldnerverne slog til igen!

Anders Kurt R. Christensen fra Jelling FS Skydning var overbevisende i finalen ved DM i weekenden. Han kunne således tage hjem med den ædleste medalje om halsen - præcis som han gjorde i sommer ved udendørs-finalerne.Anders Kurt R. Christensen kan nu med overbevisning i stemmen kalde sig forsvarende danmarksmester i skydning med kaliber ´22 riffel. 
I sommer vandt han finalerne udendørs på 50 meter distancen, og i søndags understregede han således sit talent, og ikke mindst sine konkurrencenerver, ved at lægge sig overbevisende i spidsen af finalen indendørs. 
"Jeg ved ikke helt hvad jeg gør. For jeg er også nervøs ligesom de andre. Men det er som om jeg er mest nervøs inden finalerne. Når først finalen er i gang, koncentrerer jeg mig om hvert enkelt skud", fortæller Anders Kurt R. Christensen, som har gået til skydning i fire år. De seneste to sæsoner som juniorskytte. Træner kun en gang om ugen 
Talentet må være på plads og rutinen, der giver ham konkurrencenerverne – for han træner ikke så meget lige nu, som han tidligere har gjort. Han går nemlig på Kragelund Efterskole, og har således kun mulighed for at træne én gang om ugen. Herud over er ham med til mange konkurrencer i weekenderne. Men det må så være så meget desto mere seriøst.Det er da også blevet opdaget, at han er et talent eftersom den dobbelte danmarksmester, har modtaget årets sportspris i Jelling FS. Derfor var han også en åbenlys deltager på DDS Sydøstjyllands landsdelshold, der vandt bronzemedaljer ved konkurrencen. Jelling FS havde ud over Anders 4 skytter mere på dette hold: Thomas, Mia, Kristine og Jonas. En placering, der vækker glæde i området, hvor de netop arbejder på at skabe større socialt sammenhold på tværs af foreningerne i området. 

12. MARTS 2012

Vi fortsætter med at fejre Anders.  

Der har været uddeling af Vejle Kommunes Idrætspris 2011, og som det ses på billedet ved siden af, overrakte borgmester Arne Sigtenbjerggaard prisen til Anders og andre sportsudøvere, som i 2011 havde opnået særlige resultater.

Skytteafdelingen ønsker tillykke!

7. MARTS 2012

Forud for årets prisfest i Jelling forenede Sportsklubber, har skytteforeningens bestyrelse indstillet Anders Kurt R. Christensen til "Årets sportspris 2011". I indstillingen stod der bl.a.: Anders begyndte som juniorskyttei april måned 2011. Som alle andre der går fra at være børneskytte, starter han i klassen junior 2. Med sine gode resultater rykkerhan meget hurtigt op i klassen junior 1. 
Forskellen på at skyde som børneskytte og juniorskytte er meget markant. Som børneskytte skydes der med fast anlæg, medens man som junior kun benytter remstøtte.
Anders er en meget aktiv skytte. I 2011 er han registreret med ikke mindre end 40 stævneresultater på 15 mteter, 33 på 50 meter og 23 på 200 meter. Hertil kommer træningen på hjemmebane, ligesom han også har deltaget i flere kurser i De danske Skytteforeningers regi.


Blandt de 4 indstillede til at modtage prisen, blev det Anders der modtog denne.

Billeder fra Prisfesten, hvor Anders modtog 
vandrepokalen fra Den jyske Sparekasse,
en gave fra JfS-Fælles samt JfS-Skydning.Ved arrangementet havde skytteafdelingen
lagt 2 geværer frem, så interesserede kunne
se disse.


DM FOR UNGDOM, september 2011

2 DM-titler til juniorskytte


Anders med de synlige beviser på, 
er blevet Danmarksmester på 2 
forskellige distancer; 50m og på 200m.
Hertil kommer, at han også vandt i
en "Testfinale.

En spændende weekend er slut. Vi havde et børnehold med til dette års DM. Det var det ene af to hold, som repræsenterede DDS Sydøstjylland på 50m. Som ventet blev det ikke til en topplacering. De var oppe mod flere hold, hvor alle 4 skytter er hentet i klassen BK1 - det vil sige blandt de bedste skytter. I vores forening er der ikke så mange børn der skyder 50m, så med denne viden kan vore børneskytter være fuldt ud tilfredse med deres placering. Blot det at kvalificere sig, er et godt resultat!
Bedste individuelle resultat opnåede Mia, der blev nr. 21 i hovedskydningen (ud af 151 skytter) med 148 point, og fik en placering som nummer 13 i mesterskabet med 149 point. Der var 124 der skød mesterskab i deres klasse. 
Steffani der skyder i samme klasse, blev nummer 86 i hovedskydningen, med 146/4 point. I mesterskabet avancerede hun til nr 44 med 148/3 point.
I klassen BK3 skød Christine 135 point (og skød en flot 10'er i naboens skive).
Frederik, som skyder i samme klasse, opnåede 132 point.Juniorklasserne på 50m:
Junior2: hovedskydning: Thomas: 148/8 point. Placering: nr. 8
Junior2: mesterskab: Thomas: 145/5 point. Placering: nr. 29Junior1, hovedskydning: Anders: 150/7 point. Placering: nr. 3
Junior1, mesterskab: Anders: 150/10 point. Placering: nr. 1
Med dette suveræne resultat blev Anders danmarksmester i Junior 1 på 50m. Som noget nyt skulle de bedste 6 juniorskytter skyde en "Testfinale". Skytterne fik 5 minutter til frit antal prøveskud. Herefter skulle de skyde 10 gældende skud. Der skulle kun skydes 1 skud ad gangen, hvorefter der var markering. De enkelte resultater blev straks bekendtgjort, så de 6 finalister kunne hele tiden følge med i de andres resultater. 
Denne finale vandt Anders!

Vore 2 juniorskytter, Thomas og Anders, skyder begge langdistance. Det vil sige 200m og 300m. På 200m er der kun 1 juniorklasse, så her konkurrerer Thomas og Anders mod hinanden. 
I hovedskydningen skød Anders 149/6 og Thomas 146/2, hvilket gav dem en placering som henholdsvis nr. 5 og nummer 30.
I mesterskabet formåede Anders igen at skyde 149/4, og Thomas's resultat var 143/2. Anders avancerede til en 1. plads, og Thomas sluttede som nummer 38.
Med dette flotte resultat blev Anders danmarksmester hos Juniorerne på 200m Det skulle dog ikke blive til et "alle gode gange 3". 
På 300m sluttede Anders på en samlet 15. plads med de 2 resultater: 140/1 og 140/2.
Thomas sluttede på en samlet 22. plads med de 2 resultater: 138/2 og 133/2.Tillykke til at DM-deltagerne med deres udtagelse og resultater!

 - - - - - - - - -

Billeder fra afslutningen på indendørssæsonen på 15 meter, 2010-2011.

 

Danmarksmester

Alice Nielsen blev i foråret 2011 Danmarksmester i Åben klasse 3 på 15m, der blev afviklet i Vingsted. Et stort tillykke med det flotte resultat.

Juleafslutning, december 2010

Efter en sæson med stor aktivitet, sluttede vi første halvdel af vintersæsonen med vores traditionelle juleafslutning, hvor der var æbleskiver, sodavand og kaffe. Desuden blev flidspræmien givet til Mia Oldengaard - som foruden denne fik overrakt adskillige pokaler fra stævner hun havde deltaget i. 

     

   

I indeværende sæson har vi fået en skivetæller, så den enkelte skytte selv kan kontrollere sine skiver.


Klubmesterskab, 15 mtr. 2010 

Klubmestre i børneklasse 2: Tomas Møller (sølv), Magnus Lomholt (guld og vandrepokal) og Frederik Kay (bronze).

I Bk1 var der guld til Anders Christensen, sølv til Thomas Johansen og bronze til Mia Oldengaard.I forbindelse med kåringen af vore klubmestre, blev der også uddelt medaljer fra vinterens puljeskydning. Der var guld til det ene børnehold, som bestod af Peter Møller, Jakob Jensen, Frederik Kay og Sarah Jensen (ikke til stede).Øvrige klubmestre:
Junior: Nicolia Bekker, guld & vandrepokal
Senior: Bennedikte Nielsen, guld
Åben: Lis Andersen - guld, Alis Nielsen - sølv, Peter Jensen - bronze (efter omskydning med Kim Johansne)
Veteran: Knud Andersen - guld, Ove Laursen - sølv


Anders med sin præmiehøst fra de seneste stævner samt klubmesterskabet.

Flidspokalen, 4. kvartal 2009 & 1. kvartal 2010

      
Anders fik flidspokalen for 1. kvartal 2010, og Thomas havde den i 4. kvartal 2009.

Skydestævne i Gormshallen

Efter vi har fået vore nye skydefaciliteter, er det blevet en tradition vi holder et stævne. Vi inviterer alle skyttermedlemmer i DDS-Sydøstjylland til at deltage, og deltagerantallet er jævnt stigende fra år til år. I år blev der gennemført godt 200 skydninger.

Der var masser af aktivitet både i opholdslokalet og på skydebanen


Skiveoptælling og indtastning af resultater

Afslutning på sommersæsonen 2009

Efter en sommer med mange stævner og aktiviteter - blandet andet landsstævnet i Holbæk - er det blevet tid at rykke inden døre. 
I forbindelse med afslutningen på 50m banerne i Tofthøj, blev flidspokalen for 2. halvdel af sommersæsonen uddelt. Ikke overraskende var det Thomas der skulle have den. 
Steffani havde pokalen stående derhjemme for sin aktive indsats i den første del af sæsonen.

        

Flidspokalen, 1. kvartal 2009

Thomas Johansen med flidspokalen og den medfølgende bog. I forbindelse med overrækkelsen fortalte Knud Andersen, at Thomas som følge af sin flittige træning, havde skudt sig til en 6. plads ved det netop afviklede DM.

 

Klubmestre på 15 mtr. 2009

I forbindelse med sæsonafslutningen den 26. april, blev vore klubmestre hædret på behørig vis.

              
Vinderne i BK1:                                         Vinderne i BK2:
Mia Oldengaard (nr. 2),                              Anders Kristensen (nr. 3)
Thomas Johansen (nr. 1)                            Berta Brønnicke (nr. 1)
Steffani Johnasen (nr. 3)                            Agnethe Mols (nr. 2) var ikke
                                                                til stedeHos seniorskytterne blev Bennedikte Nielsen nr. 1, og Jesper Schmidt-Hansen blev nummer 2.
I den mixede klasse "Åben/veteran" blev Lis Andersen nr. 1, Knud Andersen blev nr. 2 og Ove Laursen nr. 3. 

 ---------------------------------------------------

 
Frederik Pedersen med flidspokalen for 4. kvartal 2008


Thomas Johansen skød sig til flidspokalen i 3. kvartal 2008


Steffani og Thomas må deles om flidspokalen, 2. kvartal 2008
Jens Peter Ladegaard vandt guld ved DM på 15m i klassen V2
Thomas med flidspokalen - nok engang. 1. kvartal 2008


Jens Peter Ladegård har sit barnebarn med til skydning. Marts 2008 

DM for ungdom, 2008

2 af vore børneskytter har netop været til DM, der blev afviklet i Vingsted.

Thomas Johansen var udtaget til reserve for DDS-Sydøstjyllands hold på luftgevær. Han slog sin personlige rekord og skød 199/6 i hovedskydning. Dette præsterede han igen i mesterskabet med 199/11. Det samlede resultat på 398/17 placerede ham som nummer 19. Sikke en fødselsdag!!

Mads Marloth var udtaget til DDS-Sydøstjyllands hold på kaliber 22. Også han havde en rigtig god skydning. I hovedskydningen fik han 199/10, hvilket placerede ham som nummer 12 ud af 306. I mesterskabet skød han 198/12 og sluttede som nr. 22.

DDS-Sydøstjyllands hold (kaliber 22) sluttede på en 2. plads og alle skytter fik en sølvmedalje.

 

 Amtsskydning, marts 2008

6 børneskytter og 9 seniorer deltog i årets amtsskydning 2008 på 15 mtr. i Vingsted. Det blev til rigtig mange gode resultater, f.eks. vandt seniorholdet 1. pladsen, medens vort børnehold sluttede på en 6. plads.
Nedenstående nævnes kun enkelte resultater, men en total resultatliste kan ses på skydebanen.
I BK 4 sluttede Harald Nielsen på en 5. plads i Mesterskabet efter en placering som nummer 12 i hovedskydning. Et flot resultat da det er første gang Harald deltog i et stævne.
I hovedskydningen i BK2 fik Thomas Johansen en 3. plads (med luftgevær). Seniorskytterne besatte flere 1. pladser;
Kaliber 22:
I V1 blev Knud Andersen nummer 1 i både hovedskydning og mesterskab.
I V2 blev Jens Peter Ladegaard nummer 2 i hovedskydning og mesterskab.
I Kl. 3 tog Kristian Bonde Jensen sig af 5. pladsen i mesterskabet.
I ÅK1 blev Lis Andersen nr. 3 i hovedskydning og nr. 5 i mesterskab.
I ÅK2 tog Alis Nielsen sig af 1. pladsen i både hovedskydning og mesterskab.

Luft:
I Kl. 1 blev Heidi Jørgensen nr. 3 i både hovedskydning og mesterskab.
I Kl. 2 blev Kristian Bonde Jensen nr. 3 i hovedskydningen og nr. 4 i mesterskab.
I V1 blev Knud Andersen nummer 2 i hovedskydning og mesterskab.
I V2 blev Ove Laursen nummer 3 i hovedskydningen.
I Åk1 blev Lis Andersen nummer 1 i hovedskydning og nr. 2 i mesterskab.Finale, kaliber 22.
De 10 bedste skytter i veteranklasse 1+2 samt i åben klasse 1+2 skulle lørdag eftermiddag ud i en spændende finale. Her havde vi 2 skytter med; Knud Andersen der startede på en samlet 2. plads og Lis Andersen på 5. plads. I finalen ser man ikke kun på om man har en 9'er eller en 10'er, her tæller 1/10 point også - jo tættere på en "klokkeren" 10, jo flere tiendedele point får man. Det bedste er 10,9. 
Efter endt finale var begge skytter avanceret 1 plads, og Knud Andersen kan det næste års tid kalde sig amtsmester i vet/åben. Lis, der sluttede på en 4. plads, kunne gratulere gemalen - og måtte som taber tage opvaske om aftenen.

    jelling-maskinforretning jelling-musikfestival Jelling-VVS DJS-Logo