Velkommen til Jelling Senior Bridge Klub.

Jelling Senior Bridge Klub spiller bridge hver mandag formiddag i Gormshallen.

Jelling Senior Bridge har eksisteret i mange år. Det var ildsjælen Otto Pilgaard, der i sin tid satte megen energi ind på at indføre jellingborgere og andre i bridgespillets vidunderlige verden, og det lykkedes.

Jelling Senior Bridge blev oprettet, og i mange år spillede vi i Seniorhuset ved Højagercentret.

Otto Pilgaard var den daglige turneringsleder, og dette hverv er nu overtaget af to af vore spillere: Jørgen Aarhus og Gerner Larsen.

Seniorhuset blev lukket for os, da Coronaen kastede sin onde skygge over landet, og i stedet flyttede vi til Gormshallen. Vi er nu blevet oprettet som en underafdeling med egne vedtægter i Jelling Forenede Sportsklubber, i daglig tale blot JFS.

Om bridgespillet

Kortspillet er mindst 3000 år gammelt, kontraktbridgen er fra 1925. Spillet blev opfundet af amerikaneren Vanderbilt på et krydstogt. Bridge er siden blevet kaldt det mest geniale spil, menneskehjernen har udtænkt.
Den enorme popularitet kan til dels tilskrives det brede spektrum af menneskelige egenskaber, spillet udfordrer: Fantasi, logisk sans, etik, psykologi, samarbejdsevne, selvdisciplin osv. Men også spillets utallige muligheder er fascinerende: Kortene kan fordeles på 1 milliard x 1 milliard x 20 milliarder måder til de fire spillere!
Ingen bliver nogensinde udlært.