JfS Frivilligpris 2022 uddelt 15. marts 2023

Vinder af JfS Frivilligpris 2022 blev Katja Ramsing fra Gymnastik for sit lange engagement i foreningen med at starte sjipning op for store og små.

Til prisoverrækkelsen blev de øvrige indstillede også hyldet for deres indsats.

Fra venstre:

 • Laila Kolind, Fitness: indstillet for sit curvehold for mennesker med lidt flere kurver end den gennemsnitlige fitnessudøver.
 • Peter Calundann, Gymnastik: indstillet for at virkelig gide de små på puslingeholdet han er assistentinstruktør for.
 • Jesper Bruun, Fodbold: indstillet for sit nærvær på fodboldleg for de alleryngste drenge og piger.
 • Jacob Toxbro, Fodbold: indstillet af fire teenagedrenge på U19, som bare er fulde beundring over at Jacob engagerer sig så helhjertet i dem.
 • Inge Hørup Hansen, Fodbold: indstillet for at være en forælder bag U14-drengene som altid er der for holdet og de andre forældre.
 • Trænerteam for Floorballs U11-15 drenge, Ulrik Gosvig-Hansen, Michael Engsig Hansen og Finn Nørgaard: indstillet for at lede et hold af drenge, som tager godt imod nye spillere.
 • Michelle Tronier Brodersen, Gymnastik: indstillet for næsten 10 års arbejde med mange opgaver, men ikke mindst hjemmeside og Conventus, som har gjort arbejdet lettere for alle andre.
 • Katja Ramsing, Gymnastik: vinder
 • Henrik Holm, Orienteringsløb (OK Gorm): indstillet for som medlem i klubben som en selvfølge at påtage sig ansvar for træningsaftener, Jellingløb, uddeling af kirkeblad, opgaver ved Hærvejsløb, etc.

Ikke med på billedet:

 • Thomas Andersen, formand for Fodbold: indstillet for at gå forrest som formand, opgaveløser og træner og være en ægte holdspiller
 • Marcus Frandsen, formand for Håndbold: håndboldafdelingen indstillet for at få genoplivet damehåndbold – med succes!
 • Håkon Guldbrand Lavindsgaard, Fodbold: indstillet for som træner for U12 drenge at indgyde fællesskabsfølelse og gejst i drengene.
 • Mie Frydensbjerg, Fodbold: indstillet både som træner for U10 drenge og som del af Gorms Cup-ledelse og kampfordelerteam, hvor hun brænder for at gøre en forskel.
 • Indstillet var også en afdød ildsjæl, Jakob Hauge, som døde i november, men til det sidste bidrog med alt hvad han kunne for både fodbold og bordtennis.

Da fristen for at indstille frivillige til JfS Frivilligpris 2022 udløb i januar, havde 21 enkeltpersoner eller grupper i Jelling skrevet en anbefaling af en enkelt frivillig, flere frivillige eller en hel forening, som de syntes fortjente at blive hyldet.

Faktisk havde flere fået samme tanke og indstillet den samme frivillige. Derfor vil der ved prisuddelingen være i alt 14 indstillede, som får et par ord med på vejen om, hvorfor netop de har fortjent prisen. Blandt de 14 findes vinderen af JfS Frivilligpris 2022.

Prisuddelingen finder sted i Gormshallen 15. marts kl. 19 i forbindelse med generalforsamlingen for JfS fælles.

O-løb, fitness, floorball, håndbold og en afdød ildsjæl på flere arenaer indstillet

En ildsjæl brændte ud i november sidste år, da Jakob Hauge døde. Til det sidste var han kampfordeler for fodbold, repræsentant for bordtennis og medarrangør af fodboldstævnet Gorms Cup. Jakob er selvfølgelig en af de indstillede til frivilligprisen 2022.

En stor kapacitet finder man også i Henrik Holm fra OK Gorm, der er indstillet for sit engagement i både praktiske opgaver ved de faste træningsaftener og udvikling af nye tiltag fx i forbindelse med Jellingløbet. Madlavning, uddeling af kirkeblad og opgaver ved cykelløbet Hærvejsløbet er en naturlig del af Henriks store spændvidde som frivillig i O-løbsklubben.

Fitnessinstruktør på både dansehold og Curvehold, Laila Kolind, er indstillet til prisen med begrundelsen, at hun er en fantastisk dygtig instruktør, som gør alt for, at de, som går på hendes hold, føler sig tilpasse og lykkes.

Fra Floorball er et helt trænerteam indstillet for deres indsats for U11-15 drenge. Ulrik Gosvig-Hansen, Michael Engsig Hansen og Finn Nørgaards drenge tager godt imod nye spillere, så de føler sig set og har lyst til at komme i hallen igen. Holdet er også bevidste om at være forbilleder for klubbens andre børnehold, som gerne kommer i hallen for at opleve “de store drenge”.

Hele håndboldafdelingen er indstillet, fordi det er lykkedes klubben at genstarte damehåndbold. For fem år siden eksisterede damehåndbold slet ikke i Jelling, og nu er der to hold! Holdet startede i serie 2 og er rykket op hvert år, siden de startede.

Flere gymnastikinstruktører og -ledere indstillet

Gymnastik, som har flest medlemmer i JfS-familien, har også flere indstillede til frivilligprisen.

Den unge hjælpeinstruktør på puslingeholdet, Peter Calundann Emanuelsen, er indstillet for at være frisk til at springe til som hjælper, når der er brug for det.

Med 20 sæsoner under bæltet er Katja Ramsing til gengæld en erfaren instruktør, som på eget initiativ har startet rope skipping (sjipning) op, så der nu er reb-hold for mini, junior og voksne. Katja er en uundværlig mentor for alle klubbens sjippeinstruktører og træder også altid til, hvis der er brug for en ekstra hånd.

En anden erfaren frivillig i gymnastik er Michelle Tronier Brodersen, som i snart 10 år har været en aktiv del af JfS Gymnastik. Hun har arbejdet med hjemmeside og Conventus og er skarp til at optimere arbejdsgange. Når Michelle har sagt ja til at udføre en opgave, kan man være sikker på, at den bliver udført. Hun er tilgængelig og hjælpsom. Kort sagt: et kæmpe aktiv for JfS.

Mange indstillet fra JfS fodbold

Lysten til at anerkende de frivillige i fodboldafdelingen har været stor. Hele seks personer er blevet indstillet til frivilligprisen – og af flere indstillere uafhængigt af hinanden.

Håkon Guldbrand Lavindsgaard er indstillet for sit store arbejde som træner for U12-drengeholdet, hvor han har været vigtig for fællesskab og gejst blandt spillerne.

Inge Hørup Hansen er indstillet som forældrefrivillig på U14-drengeholdet for at styrke sammenholdet blandt drenge og forældre. Inge sørger for gaver til trænerer og assistenter, VM-tipskupon og VM-finale på storskærm i klublokalet. Hun er der ALTID for drengene…

Jacob Toxbro er indstillet af flere spillere på U19-holdet, som sætter stor pris på hans engagement og tilskriver ham en stor del af æren for, at både seniorholdet, hvor han er assistenttræner, og U19-holdet nyder så stor opbakning, som de gør. Jacob har også fokus på det sociale med fx små konkurrencer.

Jesper Bruun er træner for Fodboldleg for de yngste drenge og piger, hvor han ifølge indstillingen altid får ungerne med til de forskellige øvelser. De er vilde efter at komme af sted og vil slet ikke hjem igen. Jesper holder hovedet koldt, skælder ikke ud og er tilstede i hvert et øjeblik.

Mie Bjerrisgaard Frydensbjerg er både indstillet som træner for U10-drenge, som hun igennem tre sæsoner har trænet med vedholdenhed, engagement og overblik, og som del af Gorms Cup-ledelsen og kampfordelerteamet, hvor hendes positive indstilling og energi er smittende. Mie brænder for at gøre en forskel for klubben.

Thomas Andersen, som er formand for JfS fodbold, er indstillet hele fire gange. Trænere, forældre og resten af fodboldbestyrelsen har indstillet ham for som formand at gå foran med sit engagement i Gorms Cup, fyrværkerisalg og kunstgræsbane. Og for som træner at have fulgt sit hold, fra de var helt små, til de nu spiller U16. Og som det formuleres i en af indstillingerne, formår han at være en god spilfordeler, men vigtigst af alt en ægte holdspiller!

Tak for engagementet

Tak til alle, som har taget sig tiden til at tænke på, snakke med hinanden om og faktisk indstille de frivillige i JfS til årets frivilligpris.

Det betyder alverden, at der bliver sat ord på den forskel, foreningsfrivillige gør for medlemmerne.

Vi ses til prisuddeling 15. marts kl. 19 i Gormshallen.

OmFrivilligprisen

Der er rigtig mange mennesker, der gør en kæmpe, frivillig indsats i vores forening. Hvert år har du mulighed for at indstille én af dem, DU mener, har gjort en særlig indsats til Jelling fS´pris FRIVILLIGPRISEN, som uddeles i forbindelse med foreningens generalforsamling:

Med frivilligprisen ønsker vi at hylde en frivillig i Jelling fS, der har fortjent at blive anerkendt for sin indsats.

Tidligere modtagere af JfS Frivilligpris 

 • 2018 Steffen Wetke, Floorball 
 • 2019 Bodil Nygård, OK Gorm 
 • 2020 ikke uddelt 
 • 2021 ikke uddelt 
 • 2022 Katja Ramsing, Gymnastik

Hvem kan man indstille til frivilligprisen i JfS?

 • Prismodtageren skal være en person/et team, der ikke får løn for at gøre et stykke arbejde i Jelling forenede Sportsklubber, der gavner andre end dem selv og deres familie.
 • Prismodtageren skal være tilknyttet foreningen som instruktør, træner, frivillig, bestyrelsesmedlem, forældre eller anden nær relation til foreningen.

Hvem kan indstille til frivilligprisen i JfS?

Alle kan indstille til prisen. Man kan nominere flere personer, ligesom flere personer kan nominere sammen. Du kan ikke nominere dig selv.

Forvent redigering af indgivet begrundelse/tekst uden at blive kontaktet.

Hvordan indstiller du?

Du indstiller en kandidat til årets frivilligpris ved at udfylde nedenstående formular. Udfyld gerne meget konkret, hvorfor vedkommende, du indstiller, har fortjent at vinde.

Vilkår og betingelser for indsendelse af indstillinger finder du her.

Deadline for indstilling af kandidater til frivilligprisen 2022 er 15. januar 2023 (ny frist).