Nyhed: Vinder af JfS frivilligpris fundet

Mie med “can do”-attituden og det smittende engagement vinder JfS frivilligpris

13. marts 2024
Mie Bjerrisgaard Frydensbjerg er en kvinde med mange talenter. Og heldigvis for Jelling forenede Sportsklubber bruger hun generøst af dem til glæde for både bestyrelseskolleger, forældre og unge fodboldspillere i foreningens fodboldafdeling. Det fremgik tydeligt ved uddelingen af JfS Frivilligpris onsdag aften i Gormshallen.

Stærkt engagement bærer foreningerne i Jelling

I et stærkt felt af 12 nominerede til JfS Frivilligpris 2023 blev det stævnearrangør, træner,  – kort sagt alt muligt-kvinden fra Fodbold som løb med prisen.

“Mie blev indstillet af tre forskellige personer, som uafhængigt af hinanden havde set hendes store kvaliteter og især hendes måde at gå til opgaverne med et humør, som smitter,” siger Nina Skriver Dahl, der som repræsentant for JfS fælles, uddelte prisen i forbindelse med foreningens generalforsamling i aftes.

Imponeret priskomité

Som noget nyt havde foreningen nedsat en ekstern priskomité til at vurdere indstillingerne til prisen. Komitéen består af repræsentanter for de gode samarbejdspartnere og sponsorer Jelling Musikfestival, Gormshallen og Middelfart Sparekasse samt et medlem af JfS’ fællesbestyrelse. Alle samarbejdspartnere, som forstår værdien af frivillige kræfter i foreningslivet.

“Det var ingen let opgave for komitéen at vælge imellem de mange indstillede til årets frivilligpris,” indledte Nina Skriver Dahl prisoverrækkelsen: “Hver enkelt indstilling blev grundigt gennemgået, og vi blev klogere på mange af de opgaver, som ikke er så synlige i foreningerne. Der blev både set på de frivilliges indlysende kvaliteter og på indstillernes dybfølte taknemmelighed og beundring for den frivillige, de foreslog.”

Indstillingerne var kommet fra både bestyrelser, forældre til gymnaster, håndbold- og fodboldbørn og i et enkelt tilfælde en flok teenagedrenge, som ville takke deres fodboldtræner igennem 10 år – på to linjer, der sagde det hele!

“Alle foreninger burde have en Mie”

Janne Nørager Hansen motiverede indstillingen af Mie Bjerrisgaard Frydensbjerg på egne vegne og på vegne af de to andre indstillere Lea Kromann-Gallop og Christina Brinks, som desværre var forhindret i at deltage i prisuddelingen.

Hun sagde blandt andet følgende om Mie: “Mie er en kæmpe ildsjæl, som ikke gør noget halvt, og hun smitter mange andre med sin altid højenergiske tilgang og “Can do”-attitude. Ud over at være medarrangør af Gorms Cup har Mie også været med til at arrangere Haralds fodboldfest og JfS’ fodbolds oprydningsdag. 

Mie er aktiv på så mange planer. Som fodboldtræner griber hun de muligheder, hun ser, for at give vores drenge gode oplevelser og fællesskab. Fodbold for alle og ikke kun for de dygtigste. Mie kommunikerer og orienterer os forældre og resten af byen om aktiviteter. Og når Mie kommunikerer, er det med klarhed og humor – og hun husker at vise taknemmelighed overfor de andre, som bidrager. 

Alt dette – og meget mere – synes jeg i den grad fortjener anerkendelse. Alle foreninger burde have en Mie!”

Den overraskede hovedpersons kommentar til prisen lød: “Jeg har aldrig vundet noget før! Eller, jo, masser af håndboldkampe, men det her er overvældende. Tak!”

Velfortjent hyldest af det samlede felt

Prisuddelingen foregik i Gormshallen, hvor de 12 indstillede og de fleste af indstillerne og et fremmødt publikum fandt frem til klublokalet over det gamle cafeteria, hvorfra der meget passende er udsigt til både hal og fodboldbaner. Onsdag aften summede det af aktivitet både ude og inde.

Aktivitet, der helt og aldeles skyldes frivillige trænere, praktiske grise, boldansvarlige, holdledere, osv.

Aftenens prisuddeling gav et bredt indblik i hvor forskellige opgaver de frivillige varetager.

De indstillede var:

JfS fitness
Christian Weismann, crossfit-instruktør

JfS fodbold
Claus Skjødt, træner for drenge årgang 2006
Thomas Andersen, formand og ildsjæl
Stig Hvelplund, holdleder for Fædrefoldbold
Allan Martinsen, træner for drenge 2010-2011
Mie Bjerrisgaard Frydensbjerg, U11 træner, medarrangør af Gorms cup og meget andet
Frank Mikkelsen, holdleder for U13 drenge og kampfordeler i JfS fodbold

JfS Gymnastik
Elin Næs Beck og hendes team af hjælpetrænere, træner i RytmeDance

JfS håndbold
Sabrine og Henrik Basse Schmidt, bestyrelses- og sponsorarbejde
Marie Skovgaard, håndboldtræner for U9 piger og aktivt bestyrelsesmedlem

OK Gorm
Jacob Bang, sidder i træningsudvalg, kort- og skovudvalg mm.

Skiklubben Gorm  
Ib Jensen, kører løjper op hver gang der er det mindste sne


Om Frivilligprisen

Rigtig mange mennesker gør en stor frivillig indsats i vores forening. Hvert år har du mulighed for at indstille én af dem, DU mener, har gjort en særlig indsats, til Jelling fS’ pris FRIVILLIGPRISEN.

Med frivilligprisen ønsker vi at hylde de frivillige i Jelling fS, og selv om kun en vinder prisen, er prisuddelingen en anledning til at hylde alle som fortjener anerkendelse for deres indsats for fællesskabet.

Prisen uddeles i forbindelse med foreningens generalforsamling.

Hvem vælger vinderen?

En priskomité med deltagelse af vores nærmeste samarbejdspartnere finder årets vinder og uddeler frivilligprisen 2023 på JfS fælles’ generalforsamling 13. marts 2024 kl. 19.

Priskomitéen for Frivilligpris 2023 består af repræsentanter for:

 • Jelling Musikfestival
 • Middelfart Sparekasse
 • Gormshallens bestyrelse
 • JfS fælles

Priskomitéen er et nyt initiativ, som blev besluttet på JfS fælles bestyrelsesmøde i oktober 2023 af forpersoner og kasserere fra alle idrætterne.

Tidligere modtagere af JfS Frivilligpris 

 • 2018 Steffen Wetke, Floorball 
 • 2019 Bodil Nygård, OK Gorm 
 • 2020 ikke uddelt 
 • 2021 ikke uddelt 
 • 2022 Katja Ramsing, Gymnastik
 • 2023 Mie Bjerrisgaard Frydensbjerg, Fodbold

Hvem kan man indstille til frivilligprisen i JfS?

 • Prismodtageren skal være en ulønnet person/et team, der gør et stykke arbejde i Jelling forenede Sportsklubber, der gavner andre end dem selv og deres familie.
 • Prismodtageren skal være tilknyttet foreningen som instruktør, træner, frivillig, bestyrelsesmedlem, forældre eller anden nær relation til foreningen.

Hvem kan indstille til frivilligprisen i JfS?

Alle kan indstille til prisen. Man kan nominere flere personer, ligesom flere personer kan nominere sammen. Du kan dog ikke nominere dig selv.

Hvordan indstiller du?

Du indstiller en kandidat til årets frivilligpris ved at udfylde nedenstående formular. Udfyld gerne meget konkret, hvorfor vedkommende, du indstiller, har fortjent at vinde.

Du skal være forberedt på at du skal komme at motivere din indstilling på JfS’ generalforsamling hvor prisen uddeles.

Vilkår og betingelser for indsendelse af indstillinger finder du her.

Deadline for indstilling af kandidater til frivilligprisen 2023 er 30. januar 2024.